top of page

Gaber Jovanovič arhitekti smo ljubljanski studio za interier in arhitekturo z vizijo ustvarjanja kvalitetnih bivalnih in poslovnih okolij za svoje naročnike. Ponujamo celovit splet storitev, prilagojenih za posebne potrebe investitorjev in skupaj z njimi vodimo vse faze procesa: od gradnje in arhitekturnih posegov do ureditve interierja in zaključnih detajlov z izbrano serijsko ali po meri oblikovano notranjo opremo.

 

Naš slog je čist in sodoben ter zmeraj prilagojen kontekstu, v katerega posega. Zavedamo se trajnosti svojih rešitev, zato v prostor posegamo odgovorno. Arhitekturo razumemo kot funkcionalno orodje za izboljšanje kakovosti življenja in hkrati kot poetiko prostora, ki nas tja tudi popelje. 

 

Visoko pomembnost pripisujemo trajnostnim vrednotam, zato naši projekti sledijo okolju in družbi prijaznim odločitvam. Ob tem nas navdihujejo skandinavski odnos do lesa in japonska zgodba o minljivosti materialov, italijanska ljubezen do oblike in nemška strogost do detajla. Čeprav danes očitno vsi črpamo iz globalnih virov, vidimo svoje poslanstvo in edino pravo vrednost v obujanju in ustvarjanju lokalnih kvalitet in kulture.

Ob delu tesno sodelujemo s skrbno izbranimi izvajalci, obrtniki, mojstri ter z njimi združujemo izkušnje za ustvarjanje uporabniku prilagojenih, inovativnih in visoko kvalitetnih arhitekturnih rešitev.  Izvedbo lahko vodimo samostojno ali jo le nadziramo, naš odnos do detajla se ob tem ne spremeni. S pridobljenimi izkušnjami s tujimi investitorji ter vpeljanim delom na daljavo lahko ponudimo celostno izvajanje projektov brez navzočnosti investitorja.

Ponosni smo, da ustvarjamo atraktivna in uporabna okolja, ki pozitivno vplivajo na življenja svojih uporabnikov in okolice.

STUDIO GABER JOVANOVIČ ARHITEKTI
EKIPA
PETRA GABER JOVANOVIČ IN SAŠO JOVANOVIČ
  NAŠA ZGODBA  
Katja Božič
Sašo Jovanovič

Partner

saso@gaberjovanovic.si

M: 041 337 923

Petra Gaber
Jovanovič
Maja Mihajlović

univ.dipl.obl. MS

Industrial Design Milano

 

maja@gaberjovanovic.si

M: 040 306 884

univ.d.i.a.      ZAPS A 1587

univ.d.i.a.

Partner

petra@gaberjovanovic.si

M: 041 909 310

 

katja@gaberjovanovic.si

M: 040 473 848

univ.d.i.a.

univ.d.i.a.      ZAPS A 1804

Tomaž Mesarič

 

tomaz@gaberjovanovic.si

M: 041 976 100

Studio Gaber Jovanovič arhitekti je bil ustanovljen leta 2008. Ustanovila sta ga Petra Gaber Jovanovič in Sašo Jovanovič, partnerja tako zasebno kot profesionalno.  V Ljubljani diplomirana arhitekta sta svoje izkušnje nabirala v različnih projektih doma in v tujini ter pri svojem delu sodelovala s številnimi arhitekturnimi biroji, oblikovalskimi studii ter marketinškimi agencijami. 

Izkušnje so pripeljale do spoznanja o pomembnosti odnosa med arhitektom in investitorjem, o zaupanju kot nujnem pogoju za ustvarjanje kakovostnih arhitekturnih del. V ta namen sta ustvarila svoj studio ter izoblikovala način dela, ki v središče projektiranja postavlja uporabnika, se podrobno posveti projektni nalogi ter bdi nad natančno izvedbo. Studio je usmerjen v projektiranje bivalne arhitekture, različnih arhitekturnih prenov ter projektiranje kakovostnih bivalnih in komercialnih interierjev.

 

Prisotnost ženskega in moškega vidika prinaša v arhitekturo GJA posebno noto. Težnja po skladnosti ter pozornost v iskanju ravnovesja v vseh oblikah se kot osnovna življenjska usmeritev kaže tako v premišljenih arhitekturnih rešitvah kot tudi v pristopu k vodenju projektov.

Tandem dopolnjuje ekipa arhitektov in oblikovalke, so-avtorjev v projektih, kjer je vsak s svojimi posebnimi znanji in osebno motivacijo usmerjen v izvajanje kvalitetne arhitekture. 

bottom of page