top of page
HIŠA NA ROBU MESTA

Meja med mestom in naravo je zmeraj nejasna in zabrisana. Estetika narave in motivi urbanega se zdijo na pogled brezkompromisne skrajnosti, ki lahko obstajajo le vsaka zase in jih v njihovem bistvu ni mogoče združevati.

 

Življenje samo večinoma ni tako strogo kot naša razmišljanja.

 

Notranja ureditev nove hiše na robu Ljubljane sledi želji po funkcionalnem in urbanem prostoru, ki dopušča občutke doživljanja naravnega okolja in jih v pogledu in dotiku notranje opreme tudi uresničuje.

Uporaba različnih vrst naravnih materialov, v prvi vrsti lesa, ustvarja v prostoru kontemplativen občutek in ga umirja. Jesen in oreh smo uporabili kot gradnika glavnih volumnov. Opremi so dodani številni leseni izdelki z lastno oblikovno noto in specifično površinsko obdelavo. Orehov parket je krtačen in oljen, obloge v kuhinji so fino brušene in zaščitene z naravnimi vpojnimi laki. Obešalnika iz javorjevega in hrastovega lesa sta površinsko oljena oz. končno obdelana z voskom.

Intimnejši prostori so oblikovani v bolj urbanem slogu z večjimi steklenimi površinami ter pozorno izbranimi keramičnimi oblogami. Tudi v teh prostorih je les nepogrešljiv gradnik dobrega občutja; njegova tekstura in struktura sta tukaj za odtenek bolj prikriti in se skrivata v enovitih površinah.  

Arhitektura:

Gaber Jovanovič arhitekti

Izvedba: 2015

 

Ekipa:

Petra Gaber Jovanovič

Sašo Jovanovič

Nina Minjevič

Fotografije:

Mateja Jordovič Potočnik

bottom of page