top of page
KONTRASTI EKSTRAVAGANCE

Stara meščanska hiša v centru Ljubljane ponuja izjemno zgodbo že sama po sebi, zato je bil glavni namen prenove stanovanja prepoznati in zadržati glavne kvalitete stanovanjske enote in z uporabo moderne opreme prilagoditi bivališče današnjim zahtevam. Materiali, barve in detajli sledijo lastnikovem ekstravagantnemu okusu in želji, da stanovanje ostane živo in se skupaj z življenjem spreminja. Ustvarjen je preplet barv, materialov ter njihovih struktur, ki kot kolaž zrcali dinamično vsakdanje življenje petčlanske družine.

 

Kvalitetno razporeditev omogoča premišljena funkcionalna organizacija z dnevnimi prostori v središču stanovanja, na katere so na različnih koncih vezane spalne enote s kopalnicami. Kljub veliki kvadraturi stanovanja hodnikov praktično ni. Povezovalni prostori imajo svoje dodatne funkcije, kot npr. knjižnica v stičišču otroških sob in vhodni prostor z odprto garderobo.

Uporabljeni so številni naravni materiali, ki v prostoru ustvarjajo toplino; stara opeka, naravni vulkanski kamen na tleh hodnika in dnevne sobe, oljen hrastov parket. Oprema, izdelana po meri je enostavnih linij in nevtralnih tonov, ki tako dovoljuje bogatim teksturam materialov, da pridejo do izraza v polnem sijaju.

Ureditev zaokrožajo številni umetniški izdelki in osebni predmeti lastnikov, ki dodajo prostoru poseben značaj. 

Arhitektura:

Gaber Jovanovič arhitekti

Izvedba: 2010

Arhitekturna prenova stanovanja

Notranja oprema

 

Ekipa:

Petra Gaber Jovanovič

Sašo Jovanovič

Fotografija:

Mateja Jordovič Potočnik

RTV SLOVENIJA, Mateja Česen: Prenova doma VIDEO

Publikacije:

Revija HIŠE, Saša Bojc: Stanovanje po meri lastnikov

bottom of page