top of page
NOVA MOBILNOST

Živimo v pionirskih časih, vendar prave pionirje srečamo redko. Podjetje Avant car nedvomno sodi med njih.

Biti prvi, ki nekaj dosežeš (!), predstavlja življenjski draž, ko pa s tem koristiš tisočim in hkrati spreminjaš najbolj zakoreninjene človekove navade ‒ je to več kot poslanstvo, ki vodi to odlično in drzno ekipo podjetja. Novi koncepti in razumevanje nove mobilnosti, ki je povezana, električna in deljena, presegajo naše današnje pojmovanje gibanja po prostoru. 

Napredna električna mobilnost in souporaba vozil (car sharing) sta le delček zgodbe, ki spreminja prihodnost že danes in pred našimi očmi. ​

Ponosni smo, da smo del pionirske zgodbe. V studiu smo za naročnika oblikovali izobraževalno-svetovalne centre (showroome) električne mobilnosti ‒ trenutno v Ljubljani, Zagrebu in Dubrovniku - kjer lahko vsakdo pridobi uporabniško izkušnjo in nove koncepte preizkusi tudi v praksi.

Podrobno poznavanje zahtev odnosa prodajalec (mentor)-kupec narekuje premišljeno pozicioniranje opreme v prostoru ter ustvarjanje različnih občutij zasebnosti. Bistvena komunikacijska sporočila se prenašajo po LCD zaslonih ter z osebno komunikacijo. Posebna indirektna osvetlitev omogoča precizno osvetljevanje ambientalnih grafik na stenah in hkrati osvetljuje prostor. Temu so dodani še posebni kosi svetil, ki v prostoru delujejo dekorativno. 

 

S pridihom že danes dostopne prihodnosti torej. 

Arhitektura:

Gaber Jovanovič arhitekti

Izvedba: 2015

 

Ekipa:

Petra Gaber Jovanovič

Sašo Jovanovič

Grafično oblikovanje:

Nada Flegar Kozar

Fotografija:

Primož Boršič

bottom of page